Pohanková sekaná

Budeme potřebovat

4 porce / 1 šiška:

  • 200 g pohanky (celé)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 150 g kysaného zelí
  • 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
  • 2 polévkové lžíce mletého lněného semínky
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • sůl, pepř
  • olej

Bramborová kaše:

  • brambory
  • rostlinné mléko
  • sůl
Pohanková sekaná

Postup

Pohanku si uvaříme v dvojnásobném množství vody (400 ml vody) do měkka, vaříme ji cca 15 minut. Mezitím si na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a žampióny. Tuto směs nahrubo rozmixujeme společně s pohankou, zelím a hořčicí. Přidáme mleté lněné semínko, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Přendáme na plech s pečicím papírem a vlhkýma rukama vytvarujeme šišku, kterou potřeme olejem. Pečeme v předem vyhřáté troubě 40-50 minut na 180 °C. Podávat můžeme s bramborovou kaší a kysaným zelím. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg