Vánoční perníková hruška
Budeme potřebovat
Na 2 porce:
- 1 středně velké jablko
- 1 hruška
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 1 čajová lžička skořice
- ½-1 polévkovou lžíci kokosového oleje, nebo másla
- ½ polévkové lžíce javorového sirupu, nebo medu
- hrst pekanových, nebo vlašských ořechů
- zakysaná smetana, nebo jogurt dle chuti

Postup
Ořechy krátce nasucho orestujte na pánvi a dejte stranou. Jablko a hrušku omyjte, vykrojte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Na pánvi rozpalte olej se sirupem a kořením. Snižte stupeň teploty na polovinu a přidejte ovoce. Ovoce restujte cca 5 minut (záleží na tloušťce měsíčků) a opatrně jednotlivé kousky obracejte, aby se nepřipálily. Hotové, měkké a krásně voňavé kousky ovoce můžete jíst samostatně, přidat je na snídaňovou ovesnou kaši, nebo je podávat spolu se zakysanou smetanou a ořechy, jako lehký vánoční dezert.
Tip: Nenechte zbytečně přepalovat olej na pánvi. Opravdu stačí nižší stupeň teploty, jinak by se vám koření i ovoce mohlo spálit.