Doprava ZDARMA od 1 500 Kč | 2 měsíce na vráceníZákaznický servisinfo@prozdravi.cz|+420 468 006 311
0
0

Vánoční perníková hruška

Budeme potřebovat

Na 2 porce:

  • 1 středně velké jablko
  • 1 hruška
  • 1 čajová lžička perníkového koření
  • 1 čajová lžička skořice
  • ½-1 polévkovou lžíci kokosového oleje, nebo másla
  • ½ polévkové lžíce javorového sirupu, nebo medu
  • hrst pekanových, nebo vlašských ořechů
  • zakysaná smetana, nebo jogurt dle chuti 
Vánoční perníková hruška

Postup

Ořechy krátce nasucho orestujte na pánvi a dejte stranou. Jablko a hrušku omyjte, vykrojte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Na pánvi rozpalte olej se sirupem a kořením. Snižte stupeň teploty na polovinu a přidejte ovoce. Ovoce restujte cca 5 minut (záleží na tloušťce měsíčků) a opatrně jednotlivé kousky obracejte, aby se nepřipálily. Hotové, měkké a krásně voňavé kousky ovoce můžete jíst samostatně, přidat je na snídaňovou ovesnou kaši, nebo je podávat spolu se zakysanou smetanou a ořechy, jako lehký vánoční dezert.

Tip: Nenechte zbytečně přepalovat olej na pánvi. Opravdu stačí nižší stupeň teploty, jinak by se vám koření i ovoce mohlo spálit. 

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Terezka v kuchyni