Pařížské rohlíčky

Budeme potřebovat

Na těsto:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 75 g rostlinného másla (Alsan)
  • 30 g moučkového cukru
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 10 g kakaa
  • 1 čl kůry z bio citronu
  • 1 čl mleté vanilky

 

Na krém:

  • 200 g kokosového mléka v plechovce
  • 100 g hořké čokolády
  • 40 g kokosového oleje
  • 40 g javorového sirupu

 

Na polevu:

  • 50 g čokolády
  • 1 pl kokosového oleje
Pařížské rohlíčky

Postup

Křehké kakaové těsto, pařížský krém a čokoláda. To je recept, kterým určitě na Vánoce ohromíte. Z tohoto množství vytvoříte cca 40 ks. Nejprve si připravíme těsto. Rostlinné máslo vytáhneme hodinu před přípravou z lednice. Poté smícháme se všemi ostatními ingrediencemi a vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme do folie a dáme alespoň na dvě hodiny do lednice (klidně i přes noc). Mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Do mísy si dáme 200 g kokosového mléka (pokud je oddělená tuhá a tekutá část, použijeme jen tu tuhou) a javorový sirup. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme na hladký krém. Dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Pokud je těsto už hodně tuhé, necháme ho chvíli povolit nebo propracujeme v rukách. Rozválíme na pomoučeném válu cca na 3 mm placku. Vykrájíme měsíčky, dáme na plech s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby na 170 °C na cca 12-15 minut. Po vychladnutí naneseme krém. Vložíme ho do zdobícího pytlíku a naneseme na rohlíček. Dáme do lednice na ztuhnutí. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a rohlíčky do nich ponoříme. Necháme ztuhnout.

Suroviny na tento recept