Nakládaná cibule

Budeme potřebovat

  • 2 středně velké červené cibule
  • 200ml vody
  • 125ml jablečného octa
  • 35g cukru krystal (může být třtinový)
  • 7g soli
  • 3 kuličky pepře
Nakládaná cibule

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Do kastrůlku dejte vodu, ocet, cukr a sůl. Vše promíchejte a přiveďte k varu a vařte minutku či dvě, dokud se cukr a sůl zcela nerozpustí.
Do uzavíratelné sklenice vložte nakrájenou cibuli, kuličky pepře (případně další ingredience) a vše zalijte hotovým rozvarem. Nechte vychladnout a uchovávejte v lednici, kde vydrží minimálně měsíc.

Tip: Podle vlastní kreativity a chutí můžete cibuli doplnit čerstvými bylinkami, novým kořením, chilli nebo třeba přidat plátky česneku, zázvoru a sójovou omáčku. Moc dobrá je ale i tato základní úprava.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Terezka v kuchyni