Mrkvový dort

Budeme potřebovat

korpus - 2 malé formy o průměru 16 cm

  • 200 g pohankové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • ½  sáčku kypřicího prášku
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 50 ml oleje
  • 80 ml javorového sirupu
  • 300 ml ovesného nápoje
  • 100 g najemno nastrouhané mrkve

Krém

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 80 g bílé vegan čokolády
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 200 g tofu natural
  • citronové šťávy
  • hrst pistácií
Mrkvový dort

Postup

V jedné míse smícháme všechny suché ingredience, v druhé všechny tekuté, promícháme společně. Nakonec vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a nalijeme do vymazaných a vysypaných forem. Pečeme 45 minut na 180 °C. Z plechovky s kokosovým mlékem odebereme tuhou část, tu necháme rozpustit v horké bílé čokoládě. Do směsi přimícháme strouhaný kokos, tofu, citronovou šťávu a rozmixujeme. Necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Po vychladnutí korpusy jemně seřízneme. Krém rozdělíme na dvě poloviny, jednou částí slepíme korpusy k sobě a druhou polovinu dáme navrch a ozdobíme nasekanými pistáciemi. Dobrou chuť! 

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg