Makové bezlepkové crinkles

Připravte si tyto chutné, nenáročné sušenky crinkles známé svou popraskanou texturou. Tyto sušenky se v Evropě, zejména Německu a Belgii, obvykle připravují v době Vánoc. Jejich příchutí může být nespočet, tentokrát si je připravíme v bezlepkové verzi s mákem.

Budeme potřebovat

  • 250 g rýžové mouky
  • 100 g mletého máku
  • 140 g třtinového cukru
  • 2 ČL kypřícího prášku
  • 60 g ghí másla
  • 2 vajíčka
  • bio vanilkový cukr 
  • práškový cukr na obalení
Makové bezlepkové crinkles - popraskané sušenky

Postup

Máslo s cukrem a vajíčky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mletý mák a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Z odleželého těsta tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a obalíme je v moučkovém cukru. Uložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180 °C asi 10-12 minut.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni