Makové bezlepkové crinkles
Připravte si tyto chutné, nenáročné sušenky crinkles známé svou popraskanou texturou. Tyto sušenky se v Evropě, zejména Německu a Belgii, obvykle připravují v době Vánoc. Jejich příchutí může být nespočet, tentokrát si je připravíme v bezlepkové verzi s mákem.
Budeme potřebovat
- 250 g rýžové mouky
- 100 g mletého máku
- 140 g třtinového cukru
- 2 ČL kypřícího prášku
- 60 g ghí másla
- 2 vajíčka
- bio vanilkový cukr
- práškový cukr na obalení
Postup
Máslo s cukrem a vajíčky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mletý mák a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Z odleželého těsta tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a obalíme je v moučkovém cukru. Uložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180 °C asi 10-12 minut.