Linecké kytičky

Budeme potřebovat

cca 40 ks (dle velikosti tvaru)

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 250 g Alsan (či jiný rostlinný tuk)
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 1 PL citronové kůry
  • +marmeláda na slepení
Linecké kytičky

Postup

Pro snadnější tvoření těsta si tuk z ledničky cca hodinu předem vyndáme a necháme při pokojové teplotě. Mouku si prosejeme přes síto. Všechny suroviny si smícháme v míse a vypracujeme v těsto, které bude držet hezky u sebe a nebude se lepit. Dáme do krabičky či pytlíčku a necháme v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc uležet. Vykrajujeme a v každém druhém kousku si vykrojíme dírku (snažte se je mít všechny stejně vysoké, aby byly rovnoměrně propečené). Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 cca 15 minut - záleží jak je máte silné, určitě doporučuji je hlídat a když začnou zlátnout, tak je vyndat. Po vychladnutí je slepíme marmeládou. Můžete je ještě pocukrovat. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept