Linecké kytičky
Budeme potřebovat
cca 40 ks (dle velikosti tvaru)
- 200 g hladké špaldové mouky
- 200 g hladké mouky
- 250 g Alsan (či jiný rostlinný tuk)
- 100 g moučkového cukru
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 1 PL citronové kůry
- +marmeláda na slepení

Postup
Pro snadnější tvoření těsta si tuk z ledničky cca hodinu předem vyndáme a necháme při pokojové teplotě. Mouku si prosejeme přes síto. Všechny suroviny si smícháme v míse a vypracujeme v těsto, které bude držet hezky u sebe a nebude se lepit. Dáme do krabičky či pytlíčku a necháme v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc uležet. Vykrajujeme a v každém druhém kousku si vykrojíme dírku (snažte se je mít všechny stejně vysoké, aby byly rovnoměrně propečené). Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 cca 15 minut - záleží jak je máte silné, určitě doporučuji je hlídat a když začnou zlátnout, tak je vyndat. Po vychladnutí je slepíme marmeládou. Můžete je ještě pocukrovat. Dobrou chuť!