Květáková mini pizza
Právě zimní měsíce jsou ideální pro konzumaci květáku, který zásobí náš organismus množstvím potřebných nutričních látek. Vyzkoušejte tento lahodný recept, který vám jistě zachutná.
Budeme potřebovat
- 1 květák
- 2 vajíčka
Směs na obalování:
- 4 polévkové lžíce mandlové mouky
- 4 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- 2 čajové lžičky mleté papriky
- 2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1 čajová lžička soli
Dále:
- rajčatová pomazánka olivy a peperoncini
- olivy, bazalka, parmazán

Postup
Květák nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky obalíme ve vajíčku a následně ve směsi mandlové mouky, strouhaného parmazánu, sušeného česneku, mleté papriky, sušeného oregana a soli. Vyskládáme na plech s pečícím papírem. Potřeme rajčatovou pomazánkou s olivami nebo jiným rajčatovým základem. Ozdobíme nakrájenými olivami, bazalkou nebo jinými oblíbenými surovinami. Posypeme sýrem a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
