Květáková mini pizza

Právě zimní měsíce jsou ideální pro konzumaci květáku, který zásobí náš organismus množstvím potřebných nutričních látek. Vyzkoušejte tento lahodný recept, který vám jistě zachutná.

Budeme potřebovat

  • 1 květák
  • 2 vajíčka

Směs na obalování:

  • 4 polévkové lžíce mandlové mouky
  • 4 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 2 čajové lžičky mleté papriky
  • 2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lžička soli

Dále:

  • rajčatová pomazánka olivy a peperoncini
  • olivy, bazalka, parmazán
Květáková mini pizza

Postup

Květák nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky obalíme ve vajíčku a následně ve směsi mandlové mouky, strouhaného parmazánu, sušeného česneku, mleté papriky, sušeného oregana a soli. Vyskládáme na plech s pečícím papírem. Potřeme rajčatovou pomazánkou s olivami nebo jiným rajčatovým základem. Ozdobíme nakrájenými olivami, bazalkou nebo jinými oblíbenými surovinami. Posypeme sýrem a pečeme na 180 °C asi 25 minut.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni