Kurkumové latté

Budeme potřebovat

Na 2 šálky:

  • 2 hrnky kokosového mléka
  • 1 lžičku kurkumy
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 2 špetky čerstvého mletého pepře
  • 1/2 lžičky kokosového oleje
  • med na doslazení
Vánoční kurkumové latté

Postup

Kokosové mléko můžete nahradit mandlovým, nebo když nemám doma zrovna po ruce ani jedno, klidně svaříme s kořením jen trochu vody a našleháme čerstvé kravské mléko.

Na dvě kurkumové latté trochu mléka nebo vody (asi půl hrnku) povaříme se lžičkou sušené mleté kurkumy, půl lžičkou mleté skořice, přistrouháme trochu čerstvého zázvoru (asi jeden centimetr kořene...), přidáme dvě špetky čerstvě mletého pepře a půl lžičky kokosového oleje. Pepř se přidává pro vstřebatelnost kurkuminu, který obsahuje kurkuma, je to silný antioxidant, který je rozpustný v tucích, proto je potřeba přidat i trochu kokosového oleje, nebo másla. Vše povaříme asi 3-5 minut, aby se kurkumin lépe vstřebal a dostal do těla.

 
Pak si našlehám zbytek mléka v pěniči na mléko a do něj naliji svařenou směs koření, kterou podle chuti dosladím medem. 

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Pavla Gollová