Krtkův dort do skleničky

Budeme potřebovat

Korpus:

  • 80 g pohankové mouky
  • 80 g rýžové hladké mouky
  • 80 g erythritolu
  • 20 g kakaa
  • ½ kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 40 ml oleje
  • 230 ml vanilkového sojového mléka

Krém

  • 60 g kešu ořechů (alespoň 2 hodiny namočené)
  • ½ banánu
  • 1 plechovka kokosového mléka (přes noc v lednici)
  • 2 polévková lžíce erythritolu
  • 60 g hořké čokolády
  • 1 banán
Krtkův dort do skleničky

Postup

V míse smícháme mouku, erythritol, kakao, kypřicí prášek a sůl. Přidáme jablečný ocet, olej a sojové mléko. Vše smícháme, těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme 25 minut na 180 °C. Korpus necháme zcela vychladnout a poté ho rozdrobíme. Na krém si rozmixujeme kešu s 1/2 banánu a erythritolem. Poté do směsi přidáme tuhou část z kokosového mléka a promícháme na jemný krém. Přidáme na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu. Banán nakrájíme na kolečka. Do skleniček střídáme rozdrobený korpus, krém, plátky banánů a nakonec opět korpus. Ozdobit můžeme jedlými květy či lístky máty. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept

Kešu jádra
BestsellerVýhodné
Allnature
Kešu jádra
do 5.3. u vás

Autorka receptu: Maruška Veg