Krtkův dort do skleničky
Budeme potřebovat
Korpus:
- 80 g pohankové mouky
- 80 g rýžové hladké mouky
- 80 g erythritolu
- 20 g kakaa
- ½ kypřicího prášku
- špetka soli
- 1 polévková lžíce jablečného octa
- 40 ml oleje
- 230 ml vanilkového sojového mléka
Krém
- 60 g kešu ořechů (alespoň 2 hodiny namočené)
- ½ banánu
- 1 plechovka kokosového mléka (přes noc v lednici)
- 2 polévková lžíce erythritolu
- 60 g hořké čokolády
- 1 banán
Postup
V míse smícháme mouku, erythritol, kakao, kypřicí prášek a sůl. Přidáme jablečný ocet, olej a sojové mléko. Vše smícháme, těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme 25 minut na 180 °C. Korpus necháme zcela vychladnout a poté ho rozdrobíme. Na krém si rozmixujeme kešu s 1/2 banánu a erythritolem. Poté do směsi přidáme tuhou část z kokosového mléka a promícháme na jemný krém. Přidáme na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu. Banán nakrájíme na kolečka. Do skleniček střídáme rozdrobený korpus, krém, plátky banánů a nakonec opět korpus. Ozdobit můžeme jedlými květy či lístky máty. Dobrou chuť!
Suroviny na tento recept
Autorka receptu: Maruška Veg