Krémové risotto z pečené papriky

Budeme potřebovat

  • 250 g rýže parboiled
  • 3 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžičky miso pasty
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř, olej

Posypka:

  • 100 g mandlí
  • 20 g lahůdkového droždí
  • sůl, bylinky
Krémové risotto z pečené papriky

Postup

Papriku nakrájíme na kostičky, polijeme troškou oleje, posypeme solí a bylinkami a pečeme asi 35 minut na 220 °C. Mezitím si z mandlí, lahůdkového droždí, soli a bylinek rozmixováním připravíme chutnou oříškovou drobenku. Můžeme použít i jiný druh ořechů. Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme rýži a ještě krátce orestujeme. Potom podlijeme trochou vývaru, který postupně přiléváme během celého vaření. Za stálého míchání a podlévání vaříme do téměř úplného změknutí rýže. Upečenou papriku rozmixujeme na jemno. Do uvařené rýže zamícháme miso pastu a přidáme rozmixovanou papriku. Na závěr zamícháme kousek másla a posypeme oříškovou drobenkou. Na dochucení použijeme lyofilizovanou papriku, můžeme přidat také tofu nebo tempeh.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni