Koláč s cuketou
Budeme potřebovat
Kešu sýr:
- 100 g kešu
- 100 g tofu natural
- šťáva z ½ limetky
- 2 pl lahůdkového droždí
- 1 čl lahůdkové papriky
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 85 ml kokosového oleje
- 100 ml vody
- sůl
2 menší cukety na ozdobení
Postup
Alespoň na 4 hodiny si namočíme kešu ořechy. Poté je rozmixujeme společně s tofu, šťávou z limetky, lahůdkovým droždím a paprikou. Cuketu si nakrájíme na kolečka, osolíme a po pár minutách vysušíme utěrkou. Připravíme si těsto - smícháme mouku, olej, vodu a jemně osolíme. Vypracujeme nelepivé těsto. Koláčovou formu si vymažeme olejem, rozprostřeme těsto, potřeme kešu sýrem a naskládáme na něj cuketu. Můžeme potřít olejem a pečeme na 180 °C cca 30 minut. Rozkrojíme až po vychladnutí.
Suroviny na tento recept
Autorka receptu: Maruška Veg