Koláč s cuketou

Budeme potřebovat

Kešu sýr:

  • 100 g kešu
  • 100 g tofu natural
  • šťáva z ½ limetky
  • 2 pl lahůdkového droždí
  • 1 čl lahůdkové papriky

 

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 85 ml kokosového oleje
  • 100 ml vody
  • sůl

 

2 menší cukety na ozdobení

Cuketový koláč

Postup

Alespoň na 4 hodiny si namočíme kešu ořechy. Poté je rozmixujeme společně s tofu, šťávou z limetky, lahůdkovým droždím a paprikou. Cuketu si nakrájíme na kolečka, osolíme a po pár minutách vysušíme utěrkou. Připravíme si těsto - smícháme mouku, olej, vodu a jemně osolíme. Vypracujeme nelepivé těsto. Koláčovou formu si vymažeme olejem, rozprostřeme těsto, potřeme kešu sýrem a naskládáme na něj cuketu. Můžeme potřít olejem a pečeme na 180 °C cca 30 minut. Rozkrojíme až po vychladnutí.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg