Kešu sýr

Budeme potřebovat

  • 2 ks
  • 200 g kešu ořechů
  • 30 g lahůdkového droždí
  • ½ stroužku česneku
  • šťáva z jedné limetky/citrónu
  • špetka soli
  • 300 ml vody
  • 2 čl agáve sirupu
  • 4 g agaru
Kešu sýr

Postup

Kešu ořechy namočíme na 3 h do vody. Rozmixujeme s lahůdkovým droždím, česnekem, šťávou z jedné limety, špetkou soli a 150 ml vody. Ve zbylých 150 ml vody a agáve sirupu rozpustíme agar a 2 minuty povaříme. Vmícháme kešu směs a promícháme. Nalijeme do mističek, vyložených pečicím papírem, a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici. Dobrou chuť!

Autorka receptu: Maruška Veg

Suroviny na tento recept