Jarní salát s klíčky
Budeme potřebovat
- 100 g černé čočky beluga
- 100 g quinoy
- 1 svazek ředkviček
- 2 jarní cibulky
- 1 žlutá paprika
- 50 g polníčku
- 70 g mungo klíčků
- 30 g dýňového semínka
- 60 g burákového másla
- 30 g hořčice
- 6 polévkových lžic mandlového mléka
- sůl, pepř

Postup
Černou čočku spolu s bulgurem zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mezitím si nakrájíme zbytek surovin – ředkvičky, jarní cibulku, papriku. Vše vysypeme do velké mísy a promícháme. Následně přidáme polníček a naklíčené mungo fazolky. Přisypeme dýňová semínka. Na zálivku budeme potřebovat burákové máslo, hořčici a konopný olej. Vše smícháme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme scezenou čočku s bulgurem, vše zamícháme a máme hotovo.

Suroviny na tento recept
Autorka receptu: Maruška Veg