Jarní nádivka

Budeme potřebovat

  • 10 plátků toustového chleba
  • 250 ml sojové smetany
  • 1 pl mletého lněného semínka
  • 2 pl cizrnové mouky
  • 2 pl oleje
  • 2 cibule šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší mrkev
  • 120 g čerstvého špenátu
  • hrst pekanových ořechů
  • hrst bazalky
  • hrst petrželky
  • hrst pažitka
  • sůl, pepř dle chuti
Jarní nádivka

Postup

Plátky chleba nakrájíme na kostičky a nasypeme do větší mísy. Ve skleničce smícháme sojovou smetanu, lněné semínko a cizrnovou mouku. Zalijeme tím chléb a necháme nasáknout tekutinu. Můžeme také přidat bylinky - bazalku, petrželku a pažitku. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, když začnou zlátnou, přidáme mrkev a špenát. Když začne vadnout, přidáme hrst rozlámaných pekanových ořechů. Zeleninovou směs přidáme k chlebu, osolíme, opepříme a promícháme. Přemístíme do formy, kterou vymažeme olejem. Pečeme 30 minut na 180 °C. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg