Jarní nádivka
Budeme potřebovat
- 10 plátků toustového chleba
- 250 ml sojové smetany
- 1 pl mletého lněného semínka
- 2 pl cizrnové mouky
- 2 pl oleje
- 2 cibule šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 120 g čerstvého špenátu
- hrst pekanových ořechů
- hrst bazalky
- hrst petrželky
- hrst pažitka
- sůl, pepř dle chuti

Postup
Plátky chleba nakrájíme na kostičky a nasypeme do větší mísy. Ve skleničce smícháme sojovou smetanu, lněné semínko a cizrnovou mouku. Zalijeme tím chléb a necháme nasáknout tekutinu. Můžeme také přidat bylinky - bazalku, petrželku a pažitku. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, když začnou zlátnou, přidáme mrkev a špenát. Když začne vadnout, přidáme hrst rozlámaných pekanových ořechů. Zeleninovou směs přidáme k chlebu, osolíme, opepříme a promícháme. Přemístíme do formy, kterou vymažeme olejem. Pečeme 30 minut na 180 °C. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept
Autorka receptu: Maruška Veg