Jahodový koláč
Budeme potřebovat
Na koláč o průměru 30 cm:
- 200 g hladké špaldové mouky
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 100 g erythritolu
- 1 kypřící prášek
- 1 čajová lžička jablečného octa
- 70 ml slunečnicového oleje
- 380 ml sojového mléka
- 250 g jahod
- 80 g hořké čokolády

Postup
V jedné míse smícháme mouky, erythritol a kypřící prášek. V druhé ocet, olej a mléka. Smícháme je dohromady a nalijeme do koláčové formy, která je vymazaná olejem a vysypaná moukou. Poklademe nakrájenými jahodami a dáme péct na 45 minut na 180 °C. Po vychladnutí koláč pocákáme rozpuštěnou čokoládou.

Suroviny na tento recept
Autorka receptu: Maruška Veg