Jahodový koláč

Budeme potřebovat

Na koláč o průměru 30 cm:

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 100 g erythritolu
  • 1 kypřící prášek
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 380 ml sojového mléka
  • 250 g jahod
  • 80 g hořké čokolády
Jahodový koláč

Postup

V jedné míse smícháme mouky, erythritol a kypřící prášek. V druhé ocet, olej a mléka. Smícháme je dohromady a nalijeme do koláčové formy, která je vymazaná olejem a vysypaná moukou. Poklademe nakrájenými jahodami a dáme péct na 45 minut na 180 °C. Po vychladnutí koláč pocákáme rozpuštěnou čokoládou.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg