Jahodová bublanina s mandlemi
Budeme potřebovat
Těsto:
- 250 g špaldové mouky
- 50 g mletých mandlí
- 120 g třtinového cukru
- 100 ml kokosového oleje
- 300 ml mandlového mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Ovoce: 500 g jahod
Drobenka:
- 50 g špaldové mouky
- 50 g mletých mandlí
- 50 g třtinového cukru
- 2 polévková lžíce kokosového oleje
- 1 polévková lžíce mandlového másla
Postup
Vajíčka spolu s třtinovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, mleté mandle, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kokosový olej i mandlové mléko a vše promícháme. Připravené těsto vylijeme do pečící formy, kterou jsme si předtím vymazali olejem a vysypali moukou. Navrch naskládáme nakrájené jahody a připravíme si drobenku. Smícháme špaldovou mouku s třtinovým cukrem a mletými mandlemi. Přidáme kokosový olej a mandlové máslo a vypracujeme sypkou, lepkavou směs. Takto připravenou drobenku navrstvíme na koláč a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Hotový koláč můžeme ještě dozdobit mandlovým máslem.