Jahodová bublanina s mandlemi

Budeme potřebovat

Těsto:

  • 250 g špaldové mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 120 g třtinového cukru
  • 100 ml kokosového oleje
  • 300 ml mandlového mléka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Ovoce: 500 g jahod

Drobenka:

  • 50 g špaldové mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce mandlového másla
Jahodová bublanina s mandlemi

Postup

Vajíčka spolu s třtinovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, mleté mandle, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kokosový olej i mandlové mléko a vše promícháme. Připravené těsto vylijeme do pečící formy, kterou jsme si předtím vymazali olejem a vysypali moukou. Navrch naskládáme nakrájené jahody a připravíme si drobenku. Smícháme špaldovou mouku s třtinovým cukrem a mletými mandlemi. Přidáme kokosový olej a mandlové máslo a vypracujeme sypkou, lepkavou směs. Takto připravenou drobenku navrstvíme na koláč a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Hotový koláč můžeme ještě dozdobit mandlovým máslem.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni