Jáhlový koláč

Budeme potřebovat

Korpus

  • 200 g jáhel
  • 400 ml sojového mléka
  • 2 polévkové lžíce agáve sirupu
  • 2 polévkové lžíce chia semínek
  • 1 polévková lžíce skořice
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje

Krém

  • 3 hrušky
  • 1 kokosové mléko
  • 2 pudinky
  • 200 ml sojového mléka
  • 2 polévkové lžíce agáve sirupu
Jáhlový koláč

Postup

Jáhly si dáme do hrnce společně s chia semínky a sojovým mlékem. Necháme 15-20 minut vařit. Poté přimícháme skořici, kokosový olej a agáve sirup. Těsto natlačíme do dortové formy na dno a po stěnách, mezitím si připravíme krém. Hrušky si nastrouháme, dáme do hrnce s kokosovým mlékem a agáve sirupem. Zahřejeme a mezitím si rozmícháme pudinky v sojovém mléce. Přilijeme do směsi kokosového mléka a hrušek. Neustále mícháme a necháme směs zhoustnout, trvá to jen pár minut. Hotový pudink nalijeme na korpus a necháme vychladnout. Poté dáme minimálně na 2 hodiny do lednice. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg