Hlívový kuba

Budeme potřebovat

  • 500 g ječných krup
  • ghí
  • 1 velká cibule
  • 300 g hlívy
  • sůl, pepř
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžičky sušené majoránky
Hlívový kuba

Postup

Kroupy spaříme, propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Trvá to asi hodinu, podle velikosti krup. Na ghí opečeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i hlívu. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, utřený česnek a majoránku. Nasypeme ke scezeným krupkám a dobře promícháme. Přendáme do máslem vymazaného pekáčku, lehce přitlačíme a pečeme při 180°C asi 45 minut. Těsně před koncem můžeme ještě pokapat povrch máslem.

Suroviny na tento recept