Fazolový burger
Veganský fazolový burger není výhradně jen pro ty, co nemají rádi maso. Věřte, že tímhle burgerem vyrazíte dech i masožravcům. A hlavně tento luštěninový hamburger vám dodá mnohem víc zdravotních benefitů, kromě dostatek bílkovin je totiž i významným zdrojem vlákniny. Takže po tomto burgeru rozhodně nebudete funět jako po klasice. Naopak!
Budeme potřebovat
- 250 g uvařených červených fazolí
- 80 g ovesných vloček
- 20 g mletých lněných semínek
- 1 ČL sušeného česneku
- 1 ČL himálajské soli
- 2 ČL oregana
- 1 ČL mleté červené papriky
- 2 PL olivového oleje
Obloha:
- housky
- rajče,
- okurka,
- hlávkový salát,
- cibule
Dresink:
-
sojanéza a kečup

Postup
Nejprve si umeleme ovesné vločky. Poté k nim přidáme uvařené červené fazole, mletá lněná semínka a koření. Nakonec přidáme olivový olej a vše spolu rozmixujeme. Z takto připravené hmoty vytvarujeme burgery, které opečeme z obou stran na pánvičce. Dresink připravíme ze sojanézy a kečupu. Natřeme na rozříznutou housku a obložíme připraveným burgrem a nakrájenou zeleninou.
