Fazolové brownies
Budeme potřebovat
- 1 plechovka červených fazolí (asi 255g)
- 3 vejce z volného chovu
- 50 g kakaa (ideálně raw)
- 50 g rostlinného oleje
- 50 g sladidla (čekankový či javorový sirup nebo třtinový cukr)
- 100 g vysokoprocentních čokoládových peciček
- vanilkový extrakt nebo FlavDrops
- 1 polévková lžíce mleté skořice
- ½ čajové lžičky jedlé sody
- podle chuti: ořechy, banány, ořechové máslo, ovoce, …
Postup
Fazole z plechovky přendejte do cedníku a pořádně je propláchněte, dokud zcela nezmizí pěna. Čokoládu nasekejte na menší kousky. Všechny ingredience (kromě ovoce a ořechů) vložte do mixéru a mixujte do hladka. Pokud v těstě zůstanou kousíčky čokolády, vůbec to nevadí. Při pečení se rozteče. Připravte si plech nebo pekáček vyložený pečícím papírem a následně do něj přendejte těsto, které řádně uhlaďte. Podle chuti vmáčkněte do těsta nakrájený banán, oříšky, nebo jiné ovoce. Pečte 30-35 minut na 170 stupňů. Po vyndání z trouby nechte brwnies pořádně vychladnout.
Tip: Pokud chcete moučníku dodat více bílkovin, použijte pouze 15 g kakaa a doplňte 35 g čokoládového proteinu. V tomto případě jsem do těsta musela přidat ještě 100 ml vody. Je možné, že bude konzistence těsta s různými proteiny odlišná. Těsto by mělo být velmi husté, ale přesto tekuté.
S brownies si můžete vyhrát podle vaší fantazie a přidat navrch kousky banánu, nebo jiného ovoce, případně do těsta zamíchat nasekané oříšky. Záleží jen na tom, co si vaše srdce a chuťové pohárky žádají.