Dýňovo-mrkvová polévka
Budeme potřebovat
- 1/2 hokkaido dýně (cca 500 g)
- 4 mrkve
- 1 jablko
- 1 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1 polévková lžíce kari
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek kokosového mléka
- Sůl a pepř na dochucení
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1/4 šálku dýňových semen

Postup
Cibuli nakrájenou najemno zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, mrkev a za občasného míchání smažíme po dobu asi pěti minut. Přidáme nastrouhané jablko, kari, prolisovaný česnek, 1/4 šálku vývaru a smažíme další 2 minuty. Poté přilijeme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Vše mixujeme do hladkého krému. Nakonec zjemníme kokosovým mlékem, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a dobře promícháme. Polévku podáváme zdobenou dýňovými semínky.