Čokoládové croissanty z jogurtového těsta
Chutné čokoládové croissanty z jogurtového těsta se výborně hodí i jako svačina do školy či na výlet. Plněné jsou zdravými ořechovými másly a příchuť si můžete vybrat sami. Dali byste přednost čokoládě nebo karamelu?
Budeme potřebovat
Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 120 g bílého jogurtu
- 50 g cukru
- 50 ml vlažného mléka
- 50 ml oleje
- 1 balíček sušeného droždí nebo kostka čerstvého
- 1 vejce
- 1 ks vanilkový cukr
- špetka soli
Náplň:
- oříškový krém Lifelike Food

Postup
Do misky dáme hladkou mouku, přidáme jogurt, cukr, droždí, vanilkový cukr, vejce, vlažné mléko, olej a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme hodinu nakynout pod utěrkou. Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme do kruhu. Kruh natřeme oříškovým krémem dle chuti a nakrájíme na osm částí. Trojúhelníky stočíme od širší části směrem k užší a vytvarujeme rohlíčky. Potřeme vajíčkem a pečeme na 200 ° C asi 20 minut.
