Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Budeme potřebovat

  • 120 g bezlepkové bílé směsi
  • 80 g pohankové mouky 
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru (20 g)
  • 80 g mletých vlašských ořechů (výborné jsou i s mletými mandlemi)
  • 140 g másla lehce povoleného
Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Postup

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které můžeme nechat v lednici odležet do dalšího dne, ale není to nutné. Stačí dát těsto tak na půl hodinky do lednice, aby trochu ztuhlo a lépe se s ním pracovalo. Rohlíčky pečeme na 170 °C dokud nezačnou mírně růžovět. Ještě teplé je obaluji ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Michaela Zámečníková