Doprava ZDARMA od 1 500 Kč | 2 měsíce na vráceníZákaznický servis[email protected]|+420 468 006 311
0
0

Babiččiny plněné ořechy

Budeme potřebovat

Na těsto:

  • 240 g másla
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 90 g mletých vlašských ořechů
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • trošku oleje na vymaštění ořechových formiček

 

Na krém:

  • 250 g másla
  • 1 plechovka zkaramelizovaného salka
  • 2 lžíce rumu
Babiččiny plněné ořechy

Postup

Pro lepší práci s těstem si nejprve dopředu vyndáme máslo z lednice. Z ingrediencí na ořechy vypracujeme hladké těsto a poté necháme den uležet pár hodin v lednici. Poté těsto namačkáme do vymazaných formiček na ořechy. Lepší je dávat méně těsta, protože se ořech v troubě nafoukne, tak aby bylo místo na krém. Pečeme na 170 stupňů do zlatavé barvičky (délka pečení opravdu záleží na typu trouby - nutno vysledovat). Upečené ořechy vytáhneme z trouby, po chvilce vyklepneme z formiček a necháme do druhého dne odležet. Druhý den si připravíme krém a to zcela jednoduše - změklé máslo ušleháme se zkaramelizovaným salkem a rumem. Krém necháme chvíli zatuhnout v lednici a pak už ořechy slepujeme krémem. Pokud chcete tmavé ořechy, tak můžete do těsta přidat trochu kakaového prášku. Uchováváme v chladu. Je lepší je dělat min. 5dní před Vánoci, aby se ořechy spojily s krémem a získaly tak vláčnost.

Suroviny na tento recept

Mouka kukuřičná polohrubá BIO 400 g
Country Life
Mouka kukuřičná polohrubá BIO 400 g
momentálně nedostupné

Autorka receptu: Kačka z domečku