Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

Doprava zdarma s nákupem roušek Pharma Activ nad 399 Kč. Lednový výprodej - poslední šance - slevy až 83 %.
Doprava ZDARMA od 2 000 Kč  | 2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu
Zázvorový likér
Zázvorový likér
Zázvorový likér

• 150 g zázvoru
• 8 polévkových lžic medu
• 1 pomeranč
• 1 citrón
• 0,5 l čisté vodky

Zázvorový likér

Zázvor byl již ve starověku považován za výjimečný kořen a jeho cena byla tehdy podobná jako u zlata či stříbra. Pro jeho léčivé schopnosti si jej lidé cení dodnes – už několik tisíc let je zázvor nepostradatelnou součástí asijské kuchyně a tamějších tradičních způsobů medicíny. 

Hola, hola – moribundus volá. Ale my mu šanci nedáme! Pomocí tohoto lahodného zázvorového likéru se totiž dá před ním bránit tak účinně, že se vám hned vyhne obloukem. 

Zázvorový likér

Zázvor, pomeranč a citrón oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Dáme je do velké sklenice, přidáme med a zalijeme vše vodkou. Necháme obsah 3 dny louhovat, poté jej scedíme a přelijeme do nějaké pěkné sklenice. Nakonec tuhle dobrotu schováme do lednice a každý večer popíjíme jednu skleničku.

TIP: Další recept ze zázvoru

Domácí zázvorový med

Dobrota, která vás zaručeně zahřeje a pomůže vám s nemocemi či nevolnostmi. Navíc si ji zvládne udělat každý sám během chvilky.

 

Budete potřebovat:

• 1 kg kvalitního medu 
• 2 ks citrónu
• 350 g čerstvého zázvoru (nakrájeného na plátky) 

Postup:

Zázvor a citróny oloupeme a nakrájíme na jemné plátky o šíři zhruba 2 mm. Oboje pak vrstvíme do zavařovací sklenice a průběžně zaléváme kvalitním medem. 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění

dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy