Zázvorový likér
Zázvorový likér
Zázvorový likér
  • 150 g zázvoru
  • 8 polévkových lžic medu
  • 1 pomeranč
  • 1 citrón
  • 0,5 l čisté vodky
Zázvorový likér

Zázvor byl již ve starověku považován za výjimečný kořen a jeho cena byla tehdy podobná jako u zlata či stříbra. Pro jeho schopnosti si jej lidé cení dodnes – už několik tisíc let je zázvor nepostradatelnou součástí asijské kuchyně a tamějších tradičních způsobů medicíny. 

Hola, hola – moribundus volá. Ale my mu šanci nedáme! Pomocí tohoto lahodného zázvorového likéru se totiž dá před ním bránit tak účinně, že se vám hned vyhne obloukem. 

Zázvorový likér

Zázvor, pomeranč a citrón oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Dáme je do velké sklenice, přidáme med a zalijeme vše vodkou. Necháme obsah 3 dny louhovat, poté jej scedíme a přelijeme do nějaké pěkné sklenice. Nakonec tuhle dobrotu schováme do lednice a každý večer popíjíme jednu skleničku.

TIP: Další recept ze zázvoru

Domácí zázvorový med

Dobrota, která vás zaručeně zahřeje a pomůže vám s nemocemi či nevolnostmi. Navíc si ji zvládne udělat každý sám během chvilky.

 

Budete potřebovat:

  • 1 kg kvalitního medu 
  • 2 ks citrónu
  • 350 g čerstvého zázvoru 

Postup:

Zázvor a citróny oloupeme a nakrájíme na jemné plátky o šíři zhruba 2 mm. Oboje pak vrstvíme do zavařovací sklenice a průběžně zaléváme kvalitním medem. 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění