Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

DOPRAVA ZDARMA s nákupem vybraných produktů značky Natural Medicaments.
Doprava ZDARMA od 2 000 Kč  | 2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu
Smrkový sirup na nachlazení
Smrkový sirup
Budete potřebovat na smrkový sirup - ingredience

• 2 kg mladých smrkových výhonků
• 1 kg cukru krupice

K čemu slouží smrkový sirup

Smrkový sirup je plný vitamínu C a smrková silice podporuje normální funkce dýchacího systému. Sirup se však dá připravit jen jednou za rok, zelené konce smrkových větviček se totiž objevují pouze na jaře. Pro sběr jsou nejlepší výhonky co nejmenší, nejlépe velikosti nehtu na palci, maximálně však do 5 cm. Vyzkoušet účinky smrkových větviček pak můžete právě pomocí tohoto výtečného domácího sirupu.

Jak připravit smrkový sirup

Do sklenice postupně vkládáme vrstvy smrkových výhonků a cukru, které střídáme tak, aby tu poslední tvořil cukr. Vše vždy stlačíme, aby sklenice byla pěkně napěchovaná. Plnou sklenici pak uzavřeme, postavíme na slunné místo (ideálně k oknu) a necháme zrát cca 6 týdnů. Poté šťávu vymačkáme přes plátýnko a máme hotovo. Sirup uchováváme v lednici.

 

A kolik že je smrkových výhonků a cukru potřeba? Přiměřeně. Vše se odvíjí od toho, jak velkou sklenici budeme mít, podle toho pak volíme i množství ingrediencí.

 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění

dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy