Doprava ZDARMA od 1 500 Kč | 2 měsíce na vráceníZákaznický servis[email protected]|+420 468 006 311
0
0
Špenátová maska pro zářivou pleť recept
Obrázek Špenátová maska pro zářivou pleť
Budete potřebovat na špenátovou masku - ingredience

• krupicový cukr    
• květy šeříků (obrané od větviček)

Cukr třtinový RAW/BIO 250 g
-26 %
Allnature
Cukr třtinový RAW/BIO 250 g
pozítří u vás
Bio Cukr třtinový 500 g
Country Life
Bio Cukr třtinový 500 g
pozítří u vás
Cukr třtinový tmavý 500 g
Country Life
Cukr třtinový tmavý 500 g
pozítří u vás
K čemu slouží špenátová maska

Šeřík, nádherný symbol jara, který jsme jako děti trhali na zahradě mamince ke Dni matek. Jeho nezaměnitelnou vůni a krásně uskupené květenství do hroznu zná určitě každý! Víte však i o jeho léčebných schopnostech?

 

Šeřík sbírejte začátkem května, v době, kdy je plně rozkvetlý. Drobné kvítky z jeho květenství můžete použít i jako netradiční jedlou ozdobu na saláty i jiné pokrmy – třeba na svatebních dortech vypadají naprosto úchvatně! Navíc se z nich dá vyrobit úžasně vonící šeříkový sirup nebo šeříkové želé, kterými pak můžete dozdobit dezerty nebo zmrzliny. Alergici by si však měli na používání šeříku dávat velký pozor, jelikož právě jeho květy obsahují opravdu velké množství alergenů.

Jak připravit špenátovou masku

Do zavařovací sklenice navrstvíme střídavě cukr a květy, poté sklenici uzavřeme a necháme obsah 5 dní odležet. Během této doby sklenicí několikrát zatřepeme a po uplynutí 5 dní vysypeme cukr na tácek, vybereme z něj květy a necháme jej proschnout. Poté ho nasypeme zpět do sklenice a máme hotovo.

 

Šeříkový cukr je výborná, voňavá dobrota, jež se skvěle hodí do čaje nebo na pečení a vaření!

TIP: Další recept z šeříku

Lahodný šeříkový sirup
Tento sirup je vhodný k přípravě domácí limonády nebo jako přísada do těsta na bábovku. Vyzkoušejte!

 

Budete potřebovat:

• 2 hrnky cukru krupice 
• 2 hrnky vody
• 2 hrnky květů šeříku obraných od větviček
• šťávu z 1 citrónu

 

Postup:

Vodu v hrnci smícháme s cukrem a přivedeme ji k varu. Do vroucí, cukrové vody pak přidáme omytý šeřík a vše cca 10 minut vaříme. Poté přidáme šťávu z citronu, obsah promícháme a přecedíme přes jemné plátýnko. Ještě zatepla sirup nalijeme do skleněné lahve, kterou necháme otevřenou až do vychladnutí. Nakonec láhev uzavřeme a uložíme do lednice.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění