Doprava ZDARMA od 1 500 Kč | 2 měsíce na vráceníZákaznický servisinfo@prozdravi.cz|+420 468 006 311
0
0
Rakytníkový džem  - recept
Obrázek Rakytníkový džem
Budete potřebovat na Rakytníkový džem
  • bobule rakytníku
  • cukr krystal
Bio Cukr třtinový 500 g
Country Life
Bio Cukr třtinový 500 g
do 4.10. u vás
Surový přírodní třtinový cukr 500 g
Bio nebio
Surový přírodní třtinový cukr 500 g
do 4.10. u vás
Kokosový cukr BIO 500 g
Vitalvibe
Kokosový cukr BIO 500 g
do 4.10. u vás
Xylitol březový cukr 500 g
-50 %
Allnature
Xylitol březový cukr 500 g
do 4.10. u vás
Kokosový cukr BIO
-9 %
Wolfberry
Kokosový cukr BIO
do 4.10. u vás
Panela BIO 500 g
Wolfberry
Panela BIO 500 g
do 4.10. u vás
Xylitol - přírodní sladidlo
Salvia Paradise
Xylitol - přírodní sladidlo
do 4.10. u vás
Cukr ovocný fruktóza 500 g
Country Life
Cukr ovocný fruktóza 500 g
do 4.10. u vás
Cukr třtinový Sucanat BIO 500 g
Country Life
Cukr třtinový Sucanat BIO 500 g
do 4.10. u vás
Cukr třtinový tmavý 500 g
Country Life
Cukr třtinový tmavý 500 g
do 4.10. u vás
Xylitol - Březový cukr 500 g
-25 %
Nutricius
Xylitol - Březový cukr 500 g
do 4.10. u vás
Fruktóza (ovocný cukr) 500 g
LABETA A.S.
Fruktóza (ovocný cukr) 500 g
do 4.10. u vás
K čemu slouží Rakytníkový džem

Džem z rakytníku je lahodná pochoutka, jež vám skvěle poslouží především na podzim a v zimě. Jedna kávová lžička tohoto oranžového zázraku totiž pokryje vitamínovou dávku na celý den.

Jak připravit Rakytníkový džem

Do sklenice postupně vkládáme bobule a cukr a vrstvy střídáme. Každou z nich vždy stlačíme, aby se nám toho do sklenice vešlo co nejvíce, a snažíme se je uspořádat tak, aby poslední vrstvou ve sklenici byla ta cukrová. Plnou sklenici pak uzavřeme a postavíme na slunné místo, ideálně k oknu. Džem necháme 7 dní zrát a nakonec jej uložíme do tmy a chladu. Potom už zbývá ta nejlepší část, a to ochutnávání a pojídání téhle dobroty!

 

A kolik bobulí a cukru že je na rakytníkový džem potřeba? Rada je snadná – obojího přiměřeně. Vše se odvíjí od velikosti sklenice, podle ní pak volíme vhodné množství ingrediencí.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění