Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

Doprava ZDARMA od 1 500 Kč  | 2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu
Rakytníkový džem  - recept
Obrázek Rakytníkový džem
Budete potřebovat na Rakytníkový džem
  • bobule rakytníku
  • cukr krystal
K čemu slouží Rakytníkový džem

Džem z rakytníku je lahodná pochoutka, jež vám skvěle poslouží především na podzim a v zimě. Jedna kávová lžička tohoto oranžového zázraku totiž pokryje vitamínovou dávku na celý den.

Jak připravit Rakytníkový džem

Do sklenice postupně vkládáme bobule a cukr a kombinujeme jejich vrstvy jednu s druhou. Každou z nich vždy stlačíme, aby se nám toho do sklenice vešlo co nejvíce, a snažíme se je uspořádat tak, aby poslední vrstvou ve sklenici byla ta cukrová. Plnou sklenici pak uzavřeme a postavíme na slunné místo, ideálně k oknu. Džem necháme 7 dní zrát a nakonec jej uložíme do tmy a chladu. Potom už zbývá ta nejlepší část, a to ochutnávání a pojídání téhle dobroty!

 

A kolik bobulí a cukru že je na rakytníkový džem potřeba? Rada je snadná – obojího přiměřeně. Vše se odvíjí od velikosti sklenice, podle ní pak volíme vhodné množství ingrediencí.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění

dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy