• 20 listů medvědího česneku
• 8 polévkových lžic olivového oleje
• 6 polévkových lžic pravého parmazánu
• špetku soli
První zelené lupení, které nám příroda po zimě posílá. Medvědí česnek patří mezi nejvýznamnější životabudiče.
Medvědí česnek má specifickou chuť i zřetelnou vůni a jeho zpracování je neuvěřitelně jednoduché. Pesto z něj je navíc přímo fenomenální!
Medvědí česnek rozmixujeme spolu s olivovým olejem, poté přidáme sůl a parmezán. Vše pořádně promícháme, dáme do skleniček a uzavřeme. Uchováváme v lednici.
TIP: Další recepty z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku
Jarní životabudič, který zkrátka musíte ochutnat.
Budete potřebovat:
• 200 g medvědího česneku
• 500 ml kuřecího vývaru
• 100 ml smetany
• 50 g brambor
• 50 g šalotky
• 50 g bílého suchého vína
• sůl, pepř a máslo
Postup:
Najemno nakrájenou šalotku osmahněte v hrnci na kousku másla, přidejte na kostičky nakrájené, oloupané brambory a podlijte je vínem. Nechejte vše projít varem, přidejte vývar a znovu vařte, dokud brambory nezměknou. Přilijte smetanu a nakrájené listy medvědího česneku, krátce vše povařte a následně rozmixujte.
Máslo z medvědího česneku
Jednoduché, snadné a chutné!
Budete potřebovat:
• 80 g čerstvého medvědího česneku
• 250 g másla
• špetku soli
Postup:
Medvědí česnek rozmixujte s máslem a špetkou soli do jemné hmoty, kterou pak dejte do lednice vychladit.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění