Domácí pesto z medvědího česneku recept
Obrázek Pesto z medvědího česneku
Budete potřebovat na pesto z medvědího česneku - ingredience

• 20 listů medvědího česneku
• 8 polévkových lžic olivového oleje
• 6 polévkových lžic pravého parmazánu  
• špetku soli

K čemu slouží pesto z medvědího česneku

První zelené lupení, které nám příroda po zimě posílá. Medvědí česnek patří mezi nejvýznamnější životabudiče.

 

Medvědí česnek má specifickou chuť i zřetelnou vůni a jeho zpracování je neuvěřitelně jednoduché. Pesto z něj je navíc přímo fenomenální!

Jak připravit pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek rozmixujeme spolu s olivovým olejem, poté přidáme sůl a parmezán. Vše pořádně promícháme, dáme do skleniček a uzavřeme. Uchováváme v lednici. 

TIP: Další recepty z medvědího česneku


Polévka z medvědího česneku

Jarní životabudič, který zkrátka musíte ochutnat.

 

Budete potřebovat:

  • 200 g medvědího česneku
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 50 g brambor
  • 50 g šalotky
  • 50 g bílého suchého vína
  • sůl, pepř a máslo

 

Postup:

Najemno nakrájenou šalotku osmahněte v hrnci na kousku másla, přidejte na kostičky nakrájené, oloupané brambory a podlijte je vínem. Nechejte vše projít varem, přidejte vývar a znovu vařte, dokud brambory nezměknou. Přilijte smetanu a nakrájené listy medvědího česneku, krátce vše povařte a následně rozmixujte. 

 

Máslo z medvědího česneku

Jednoduché, snadné a chutné!

 

Budete potřebovat:

  • 80 g čerstvého medvědího česneku
  • 250 g másla
  • špetku soli

 

Postup:

Medvědí česnek rozmixujte s máslem a špetkou soli do jemné hmoty, kterou pak dejte do lednice vychladit.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění