Doprava ZDARMA od 1 500 Kč | 2 měsíce na vráceníZákaznický servis[email protected]|+420 468 006 311
0
0
Mandarinkové bonbony
Mandarinkové bonbony
Budete potřebovat na Mandarinkové bonbony
  • 500 g mandarinkové kůry
  • 650 ml vody
  • 350 g cukru krupice
  • 1 kávovou lžičku soli
  • cukr krystal (na obalení)
     
Bio Cukr třtinový 500 g
Country Life
Bio Cukr třtinový 500 g
pozítří u vás
BIO Kokosový cukr
Iswari
BIO Kokosový cukr
pozítří u vás
Xylitol březový cukr 250 g
-47 %
Allnature
Xylitol březový cukr 250 g
pozítří u vás
Cukr třtinový tmavý 500 g
Country Life
Cukr třtinový tmavý 500 g
pozítří u vás
Mořská sůl jemná z Atlantiku 1 kg
-6 %
Country Life
Mořská sůl jemná z Atlantiku 1 kg
pozítří u vás
K čemu slouží Mandarinkové bonbony

Kůru z mandarinek nevyhazujte, je totiž plná vitamínů C a můžete si z ní udělat skvělé bonbony, které vám uleví při chřipce a nachlazení.

Jak připravit Mandarinkové bonbony

Nakrájenou kůru vložíme do hrnce, zalijeme ji 300 ml studené vody a necháme 24 hodin louhovat. Poté přidáme sůl, směs přivedeme k varu a povaříme ji. Mezitím v jiném hrnci smícháme cukr s 350 ml vody a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kůru a necháme probublávat, dokud se do ní cukr nenatáhne. Nakonec jednotlivé kousky kůry vytahujeme a obalujeme v cukru. Obalenou kůru rozprostřeme na tác a necháme uschnout, což potrvá cca 2 dny. Bonbony uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici, je nutné je spotřebovat do 1 měsíce.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění