Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

Doprava ZDARMA od 1 500 Kč  | 2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu
Domácí griotka
Obrázek Domácí griotka
Budete potřebovat na Domácí griotku
  • 1 hrnek cukru 
  • 1 hrst hrozinek 
  • 1 hrnek vodky 
  • 1 hrnek českého rumu 
  • 4 hrnky višní 
  • 6 ks hřebíčků 
  • 1 svitek skořice 
  • plátky kůry z půlky pomeranče
K čemu slouží Domácí griotka

Tato dobrota z višní je nejlepší o Vánocích a dá se darovat i pod stromeček. S výrobou domácí griotky proto určitě neváhejte a v čase višní si ji připravte do zásoby – pokud jí totiž dáte dostatek času na zrání, překvapí vás vyváženou chutí přidaných ingrediencí. 

Jak připravit Domácí griotku

Višně omyjeme a necháme okapat. Do nádoby o obsahu cca 2 l nasypeme na dno cukr. Přidáme hrozinky, zalijeme je alkoholem a zasypeme višněmi, mezi které poté vložíme skořici, pár hřebíčků a kůru z pomeranče. Podle potřeby dolijeme alkohol tak, aby byly višně ponořené, a sklenici zavíčkujeme. Nádobu lehce protřepeme a necháme stát při pokojové teplotě nejméně po dobu 2 měsíců. Nakonec domácí griotku přecedíme do jiné lahve a můžeme začít s popíjením. Uchováváme na tmavém a chladném místě.

 

TIP: Ovoce a hrozinky můžeme použít do koktejlů, na poháry, ale i na pečení.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění

dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy