Domácí čokoláda rozplývající se na jazyku
Domácí čokoláda
Budete potřebovat na Domácí čokoládu
  • 120 g kakaového másla
  • 70 g nepraženého kakaa
  • 125 ml javorového sirupu
  • špetka jemně mleté soli
  • jakoukoli ozdobu a posypku navrch
K čemu slouží Domácí čokoláda

Tahle čokoláda je dokonalost sama. Potřebujete na ní 4 základní ingredience, můžete ji doladit, jak se Vám zlíbí, vyrobená je za chvilinku a vypadá nádherně. Pokud navíc chcete obdarovat někoho, kdo se rád stravuje zdravě a eticky, s touhle čokoládou nešlápnete vedle. 

Jak připravit Domácí čokoládu

Pomalu ve vodní lázni rozehřejte kakaové máslo. Přidejte do něho všechny ostatní ingredience, kromě těch, co přijdou navrch, a důkladně promíchejte. Nalijte směs do formiček a podle chuti, nálady a fantazie posypte vybranými pochoutkami. Přemístěte čokoládu do mrazáku minimálně na půl hodiny. Protože se domácí čokoláda roztéká mnohem rychleji než kupovaná, skladujte ji v lednici nebo mrazáku. 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění