Doprava ZDARMA od 1 500 Kč | 2 měsíce na vráceníZákaznický servisinfo@prozdravi.cz|+420 468 006 311
0
0
Chmelový sirup
Chmelový sirup
Budete potřebovat na Chmelový sirup
  • 4 hrsti sušených chmelových šištic
  • 1 l čerstvé citronové šťávy
  • 0,5 kg medu
  • 0,5 kg třtinového cukru
  • 1 celý svitek skořice
  • kousky citronové kůry
  • hrst jablečných slupek
  • 1 l vody
Chmel otáčivý - šištice řezané
Salvia Paradise
Chmel otáčivý - šištice řezané
pozítří u vás
Med květový Klasik pastový 250 g
Akce s kódem
HoneyMix
Med květový Klasik pastový 250 g
pozítří u vás
Citronová kůra strouhaná
Akce s kódem
Salvia Paradise
Citronová kůra strouhaná
pozítří u vás
Cukr třtinový tmavý 500 g
Akce s kódem
Country Life
Cukr třtinový tmavý 500 g
pozítří u vás
Cukr třtinový RAW/BIO 250 g
Akce s kódem
Allnature
Cukr třtinový RAW/BIO 250 g
pozítří u vás
Třtinový cukr RAW nerafinovaný 1 000 g
Akce s kódem
Allnature
Třtinový cukr RAW nerafinovaný 1 000 g
pozítří u vás
Med květový akátový 250 g
Akce s kódem
HoneyMix
Med květový akátový 250 g
pozítří u vás
Med květový luční 250 g
Akce s kódem
HoneyMix
Med květový luční 250 g
pozítří u vás
K čemu slouží Chmelový sirup

Chmelové šištice jsou populární především kvůli výrobě piva, ale tradičně se používají i v lidovém léčitelství. Chmel podporuje trávení a má dezinfekční účinky. Ženám pomáhá regulovat měsíční cyklus, zatímco na muže působí – stejně jako pivo – spíše jako tlumící prostředek. Chmelové výtažky jsou známy jako přírodní sedativum a pomáhají při nespavosti. Obklady z chmelových šištic se přikládají na špatně se hojící rány. 

Jak připravit Chmelový sirup

Vodu a cukr svaříme v dostatečně velkém hrnci tak, aby vznikl cukrový sirup. Přidáme 3 hrsti chmelových šištic, skořici, citronovou kůru a jablečné slupky. Promícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme 45 minut na mírném plamenu. Poté scedíme a necháme vychladnout. Teprve pak přidáme med, který by jinak ztratil účinné látky. Přilijeme citronovou šťávu a přidáme další hrst chmele, dále už ale nevaříme. Tekutinu promícháme a scedíme do lahve. Sirup necháme uležet v lednici 14 dní až měsíc.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění