


• 2 polévkové lžíce jablečných křížal
• 1 kávovou lžičku sušené meduňky
• 1 kávovou lžičku heřmánku
• 300 ml vroucí vody

Kdy jindy je čas na lahodný čaj, který nejen, že báječně chutná, ale také dokáže zklidnit naši mysl? Tak se zachumlejte pod deku, zapalte si svíčky, vezměte si nějakou svoji oblíbenou knihu a užijte si chvilku času pro sebe.

Všechny přísady přelijeme 300 ml vroucí vody a necháme 15 minut louhovat. Poté směs přecedíme, křížaly vymačkáme a můžeme začít s popíjením. Kdo chce, může si čaj dosladit medem.
TIP: Další recepty z jablečných křížal
Nepečené kuličky z křížal
Jednoduché, zdravé, lahodné!
Budete potřebovat:
• 1 hrnek jablečných křížal
• 1 hrnek lískových ořechů
• 1 hrnek vypeckovaných datlí
•2 polévkové lžíce holandského kakaa
Postup:
Křížaly a datle prolijeme v sítku vroucí vodou a necháme je okapat. Ořechy opražíme nasucho na pánvi, a až se začnou odlupovat jejich slupky, odstraníme je pomocí utěrky. Ořechy pak spolu s jablky, datlemi a kakaem rozmixujeme na pevnou hmotu a z té tvarujeme malé kuličky. Kuličky uchováváme v suchu.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění