- 20 ks čerstvých fíků
- 100 g marcipánu
- 20 ks vlašských ořechů
- 300 g hořké čokolády
Jednoduchá dobrota z čerstvých fíků, která se skvěle hodí jako jedlý dárek pod stromeček nebo jako nepečené cukroví k čaji.
Fíky pořádně omyjeme a osušíme, poté z nich odřízneme kus zadní části a opatrně do nich uděláme koncem vařečky otvor. Marcipán rozdělíme na 20 stejných kousků a vyválíme z nich kuličky, které poté vždy spolu s polovinou jádra vlašského ořechu vtlačíme do kousků fíku. Až budeme mít všech 20 kusů hotových, rozpustíme si ve vodní lázni hořkou čokoládu a fíky po jednom napíchneme na vidličku a začneme je v čokoládě namáčet. Fíky takto obalíme celé, pak je necháme okapat, položíme je na pečicí papír a počkáme, až čokoláda ztuhne. Nakonec dáme každý čokoládový fík do papírového košíčku a můžeme podávat.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění