Babiččin bezinkový likér - recept
Obrázek Babiččin bezinkový likér
Budete potřebovat na Babiččin bezinkový likér
  • 2 l bezinek (plody bezu černého)
  • 3 kávové lžičky mleté kávy (může být i rozpustná)
  • 1 l vody
  • 1 kg cukru krystal
  • 1 ks celé skořice 
  • 5 ks hřebíčku
  • 2 ks badyánu
  • 0,5 l hnědého rumu
K čemu slouží Babiččin bezinkový likér

Věřte, že u nás doma má bezinkový likér své nenahraditelné místo. Jak říká moje osmdesátiletá babička: "Až se zima zeptá, musíme být připravení." Tento úžasný likér nejenže báječně voní a chutná, ale také vás v zimním období nádherně zahřeje.

Jak připravit Babiččin bezinkový likér

Omyté bezinky a všechno koření vaříme asi 20 minut, dokud nejsou bezinky měkké. Poté šťávu přecedíme přes plátýnko, přidáme do ní cukr a opět přivedeme k varu. Když je cukr rozpuštěný, přidáme kávu a vaříme dalších 10 minut. Odstavíme z vařiče a necháme vychladnout. Do vychladlé šťávy přidáme rum, přelijeme do lahve a uchováváme v lednici.

 

TIP: Dejte si před spaním jednoho panáčka likéru a budete spát jako medvídek!

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění