Rajčatová polévka s cizrnou

Rajčatová polévka s quinoou3 lžíce olivového oleje
2 cibule šalotky
1 stroužek česneku
1 lžíce třtinového cukru
1 plechovka kvalitních loupaných rajčat
bobkový list
4 kuličky nového koření
provensálské koření (nemusí být)
1 litr zeleninového vývaru nebo vody + kostka Würzlu
3 hrsti cizrny
čerstvá bazalka, sůl, pepř
jablečný ocet

 

Na oleji orestujeme cibuli, celý stroužek česneku a koření, přidáme lžíci třtinového cukru a nakrájená rajčata z plechovky, restujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem. Cizrnu propláchneme několikrát horkou vodou – je to nutné, aby se zbavila hořkosti! Vložíme ji do polévky a vaříme cca 15–20 minut, než bude měkká. Dochutíme solí, pepřem, případně jablečným octem. Na závěr přidáme čerstvou bazalku. TIP: Pro bílkovinový typ můžeme doplnit pořádnou lžící zakysané smetany, jogurtu nebo sýra Cottage, případně kouskem mozzarelly, čerstvého kozího sýra nebo parmazánovými hoblinkami.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace