Polévka ze sušených hub

  • 40 g sušených hub
  • 2 najemno nakrájené šalotky
  • 2 lžíce ghí
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml vody
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 1 větší najemno nastrouhaná brambora na zahuštění
  • 1 lžička čerstvého nebo sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • Špetka pepře
  • 150 ml rostlinného mléka

Vodu přivedeme k varu, odstavíme z vařiče, přidáme houby a necháme 30 minut namáčet. Poté houby vyjmeme a necháme okapat. Vodu nevyléváme, přidáme ji k zeleninovému vývaru. V hrnci si rozpustíme ghí, přidáme houby, šalotku, rozdrcený česnek a společně restujeme do změknutí. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme tymián, pepř a nastrouhanou bramboru. Vaříme po dobu 15 minut. Nakonec zjemníme mlékem a podáváme.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace