Pohanková sekaná
4 porce/1 šiška
200 g pohanky (celé)
2 cibule
2 stroužky česneku
200 g žampionů
150 g kysaného zelí
2 pl plnotučné hořčice
2 pl mletého lněného semínky
2 pl lahůdkového droždí
sůl, pepř
olej
bramborová kaše
brambory
rostlinné mléko
sůl
POSTUP:
Pohanku si uvaříme v dvojnásobném množství vody (400 ml vody) do měkka, vaříme ji cca 15 minut. Mezitím si na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a žampióny. Tuto směs nahrubo rozmixujeme společně s pohankou, zelím a hočicí. Přidáme mleté lněné semínko, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Přendáme na plech s pečicím papírem a vlhkýma rukama vytvarujeme šišku, kterou potřeme olejem. Pečeme v předem vyhřáté troubě 40-50 minut na 180 °C. Podávat můžeme s bramborovou kaší a kysaným zelím.
Dobrou chuť!
Maruška Veg.