Pařížské rohlíčky

Těsto
100 g hladké špaldové mouky
75 g rostlinného másla (Alsan)
30 g moučkového cukru
10 g kukuřičného škrobu
10 g kakaa
1 čl kůry z bio citronu
1 čl mleté vanilky

Krém
200 g kokosového mléka v plechovce
100 g hořké čokolády
40 g kokosového oleje
40 g javorového sirupu

Poleva
50 g čokolády
1 pl kokosového oleje

 

Křehké kakaové těsto, pařížský krém a čokoláda. To je recept, kterým určitě na Vánoce ohromíte. Z tohoto množství vytvoříte cca 40 ks. Nejprve si připravíme těsto. Rostlinné máslo vytáhneme hodinu před přípravou z lednice. Poté smícháme se všemi ostatními ingrediencemi a vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme do folie a dáme alespoň na dvě hodiny do lednice (klidně i přes noc). Mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Do mísy si dáme 200 g kokosového mléka (pokud je oddělená tuhá a tekutá část, použijeme jen tu tuhou) a javorový sirup. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme na hladký krém. Dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Pokud je těsto už hodně tuhé, necháme ho chvíli povolit nebo propracujeme v rukách. Rozválíme na pomoučeném válu cca na 3 mm placku. Vykrájíme měsíčky, dáme na plech s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby na 170 °C na cca 12-15 minut. Po vychladnutí naneseme krém. Vložíme ho do zdobícího pytlíku a naneseme na rohlíček. Dáme do lednice na ztuhnutí. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a rohlíčky do nich ponoříme. Necháme ztuhnout.

Dobrou chuť!

Maruška Veg.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace