Mrkvový dort
korpus - 2 malé formy o průměru 16 cm
200 g pohankové mouky100 g mandlové mouky
50 g strouhaného kokosu
2 pl kukuřičného škrobu
½ kypřicího prášku
1 pl jablečného octa
50 ml oleje
80 ml javorového sirupu
300 ml ovesného nápoje
100 g najemno nastrouhané mrkve
Krém
1 plechovka kokosového mléka
80 g bílé vegan čokolády
50 g strouhaného kokosu
200 g tofu natural
citronové šťávy
hrst pistácií
V jedné míse smícháme všechny suché ingredience, v druhé všechny tekuté, promícháme společně. Nakonec vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a nalijeme do vymazaných a vysypaných forem. Pečeme 45 minut na 180 °C.
Z plechovky s kokosovým mlékem odebereme tuhou část, tu necháme rozpustit v horké bílé čokoládě. Do směsi přimícháme strouhaný kokos, tofu citronovou šťávu a rozmixujeme. Necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
Po vychladnutí korpusy jemně seřízneme. Krém rozdělíme na dvě poloviny, jednou částí slepíme korpusy k sobě a druhou polovinu dáme navrch a ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!
Maruška Veg.