Krtkův dort do skleničky

Korpus:
80 g pohankové mouky
80 g rýžové hladké mouky
80 g erythritolu
20 g kakaa
½ kypřicího prášku
špetka soli
1 pl jablečného octa
40 ml oleje
230 ml vanilkového sojového mléka

Krém

60 g kešu ořechů (alespoň 2 hodiny namočené)
½ banánu
1 plechovka kokosového mléka (přes noc v lednici)
2 pl erythritolu
60 g hořké čokolády

1 banán

Postup:

V míse smícháme mouky, erythritol, kakao, kypřicí prášek a sůl. Přidáme jablečný ocet, olej a sojové mléko. Vše smícháme, těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme 25 minut na 180°C. Korpus necháme zcela vychlednout a poté ho prsty rozdrobíme.

Na krém si rozmixujeme nejdříve kešu s banánem a erythritolem. Poté do směsi přidáme tuhou část z kokosového mléka a promícháme na jemný krém. Přidáme na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu. Také si banán nakrájíme na kolečka.

Do skleniček vždy servírujeme rozdrobený korpus, krém, plátky banánů a nakonec opět korpus. Ozdobit můžeme jedlými květy či lístky máty.

Dobrou chuť!

Maruška Veg.

 

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace