Kimchi

sklenice o objemu 3 l
1 pekingské zelí
1 bílá ředkev
2 mrkve
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 cm zázvoru
2 pl lahůdkového droždí
4 pl tamari
1/2 pl mletého chilli
sůl

Postup:

Pekingské zelí nakrájíme na kousky, přidáme 2 polévkové lžíce soli a zalijeme vodou. Promícháme a takto ho necháme 2 hodiny. Zkřehne a nasákne do sebe slanou chuť.

Poté zelí scedíme, přidáme nahrubo nastrouhanou ředkev, mrkve a nakrájenou jarní cibulku. Očistíme zázvor a česnek, nastrouháme je najemno a přidáme k zelenině. Poté přidáme lahůdkové droždí, tamari, chilli a 1 lžíci soli.

Vše promícháme a promačkáme v rukách, aby zelenina pustila co nejvíce vody. Napěchujeme ji do velké sklenice, která musí být vyvařená a čistá. Zeleninu uvnitř sklenice zatížíme tak, aby byla zelenina ponořená a šťáva sahala nad ní. Takto připravenou sklenici necháme 3-5 dní na lince kvasit bez víčka. Poté kimchi uzavřeme víčkem a přesuneme do ledničky, kde se fermentace výrazně zpomalí. Zelenina v ledničce vydrží týdny i měsíce.

Dobrou chuť!

Maruška Veg.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace