Jarní nádivka
10 plátků toustového chleba
250 ml sojové smetany
1 pl mletého lněného semínka
2 pl cizrnové mouky
2 pl oleje
2 cibule šalotky
2 stroužky česneku
1 větší mrkev
120 g čerstvého špenátu
hrst pekanových ořechů
hrst bazalky
hrst petrželky
hrst pažitka
sůl, pepř dle chuti
Postup:
Plátky chleba nakrájíme na kostičky a nasypeme do větší mísy. Ve skleničce smícháme sojovou smetanu, lněné semínko a cizrnovou mouku. Zalijeme tím chléb a necháme nasáknout tekutinu. Můžeme také přidat bylinky - bazalku, petrželku a pažitku.
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, když začnou zlátnou, přidáme mrkev a špenát. Když začne vadnout, přidáme hrst rozlámaných pekanových ořechů.
Zeleninovou směs přidáme k chlebu, osolíme, opepříme a promícháme. Přemístíme do formy, kterou vymažeme olejem. Pečeme 30 minut na 180 °C.
Dobrou chuť!
Maruška Veg.