Jáhelník s mákem


  • 500 g jáhel
  • 80 g máku
  • 100 g sirupu
  • 5 jablek
  • sušené švestky
  • skořice
  • slunečnicová semínka
  • kokosový olej
  • kokos

Jáhly spaříme, povaříme. Na 1 hrneček jáhel použijeme 2 hrnečky vody. Jáhly mívají tendenci se přichytat ke dnu, proto je v průběhu varu tu a tam zamícháme. Případně přidáme trošku kokosového oleje. Jakmile jsou měkké, přecedíme je, vložíme do mísy, přidáme pomletý mák, nastrouhaná jablka, skořici, nakrájené sušené švestky, slunečnicová semínka. Dosladíme. Směs dobře promícháme a vkládáme do pečící mísy, kterou jsme vymazali kokosovým olejem a vysypali kokosem. Pečeme zhruba hodinu, dokud se nahoře nevytvoří jemná krusta. Pokud bychom chtěli zkombinovat s bílkovinou, lze směs rozdělit na dva díly, mezi které vložíme tučný tvaroh.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace