Hummus, arabská pochoutka z cizrny

 

Potřebujeme:

  • 400 g cizrny
  • 30 g Tahini
  • česnek, Nori řasa
  • 10 g olivový olej
  • himalájská sůl
  • majoránka, sušený česnek
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 350 g mrkve, řapíkatého celeru

Cizrnu namočíme přes noc. Následně 40 minut vaříme. Jakmile je měkká, vložíme ji do mixéru, přidáme Tahinni, olej a všechny následující ingredience. Nori řasy použijeme rovnaké množství jako majoránky. Sušený česnek používám ráda, výsledný pokrm dochutí jinak, než česnek klasický. Vyzkoušejte, jedná se o zajímavou kombinaci. Vše rozmixujeme na hustou kaši, se soustavným přiléváním vody. Servírujeme s listovou zeleninou a mrkví, případně řapíkatým celerm nakrájenými na malé hranolky.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace