Houstičky a bylinková pomazánka

Housky - 4 ks
kvásek:
¼ čerstvého droždí
1 čl soli
1 čl cukru
1 čl mouky
50 ml vlažné vody
Těsto:
200 g špaldové mouky
50 g sezamových semínek
50 g slunečnicových semínek
50 ml vody
olej na potření, semínka na posypání

Postup:
Nejdříve si připravíme kvásek - droždí si rozdrobíme do misky a přidáme sůl, cukr, mouku a zalijeme vlažnou vodou. Necháme cca 10-15 minut odstát než kvásek zvětší svůj objem a neudělá “čepici”. Ve velké míse pak smícháme se špaldovou moukou, zbytkem vody a semínky. Důkladně promícháme a necháme hodinu kynout na teplém místě. Potom si těsto přemístíme na podložku vysypanou moukou. V případě potřeby, kdyby těsto lepilo, přidáme ještě trochu mouky. Těsto si rozdělíme na 4 díly a každý díl ještě na 3, ze kterých upleteme housku (cop). Housky dáme na pečící papír, potřeme olejem, posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut.

Pomazánka:
2 ks silken tofu
5 pl oleje
3 pl lahůdkového droždí
1 čl plnotučné hořčice
šťáva z jednoho citronu
sůl, pepř
hrst petržele
hrst pažitky


Postup:
Všechny ingredience mimo bylinek si vložíme do misky a rozmixujeme. Přidáme nakrájenou petržel a pažitku, popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem

 

 

Dobrou chuť!

Maruška Veg.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace