Dýňovo-mrkvová polévka


  • 1/2 hokkaido dýně (cca 500 g)
  • 4 mrkve
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 1 polévková lžíce kari
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek kokosového mléka
  • Sůl a pepř na dochucení
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 šálku dýňových semen

Cibuli nakrájenou najemno zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, mrkev a za občasného míchání smažíme po dobu asi pěti minut. Přidáme nastrouhané jablko, kari, prolisovaný česnek, 1/4 šálku vývaru a smažíme další 2 minuty. Poté přilijeme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Vše mixujeme do hladkého krému. Nakonec zjemníme kokosovým mlékem, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a dobře promícháme. Polévku podáváme zdobenou dýňovými semínky.

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace