loading

Krevní tlak nízký

Články sú z portálu celostnimedicina.cz, slovenské preklady článkov pre vás ešte len pripravujeme.

PharmDr.Tomáš Arndt

Nízký krevní tlak

Nízký tlak, hypotenze, je nepříjemný, ale život neohrožující stav. Je způsoben nedostatečným dokrvením a tedy okysličením mozku a způsobuje motání hlavy a závratě. Nízkým tlakem trpí více mladí a subtilní lidé, zvláště ženy.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
Ing. Ilona ROZHOŇOVÁ

Bromelain a srdeční choroby

Bromelin je enzym obsažený v čerstvém ananasu. Štěpí bílkoviny a sráží mléko. Potravinové doplňky se obvykle vyrábí ze stopky ananasu a jsou poněkud odlišné od enzymu obsaženého v plodu. Pro svůj protizánětlivý účinek je Bromelain velmi užitečný při léčení bolestí a otoků spojených s podvrknutím kloubů a zhmožděním svalů, stejně jako při léčení ran, popálenin a revmatických zánětů kloubů.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
MUDr. Pavel ŠÁCHA

Česnek je lepší v prevenci srdečních příhod než statiny

Nedávná TV reklamní relace na léky snižující cholesterol, jako je Lipitor, se jen malým mžitkem vyjádřila, že prostředky medicíny nepředcházejí srdečním příhodám nebo nemocem. Ve srovnání s níže uvedenými vědeckými zprávami, které šíří informace o mnohem důležitějších cílech snižovat hladinu cholesterolu a tím chránit cévy před ucpáváním. Účinky česneku mohou být silnější ve spojení s rybím olejem a konečně oceňuje hloubku podstaty skutečné účinnosti česneku v prevenci srdečních příhod.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
MUDr. Ladislav Šafránek

Karmická medicína 10 - Energetická cvičení (bandhy)

Co jsou to bandhy? Jde o techniky práce s tělem, jejichž přínos pro zdraví je podložen tisíciletou praxí. Jsou provozovány dodnes v rámci různě zaměřených škol jógy, ale může je praktikovat i zájemce, který se o jógu nezajímá (ke své škodě). Bandhy neboli uzávěry znamenají aktivaci důležitých tělesných oblastí a jsou doprovázené zlepšeným držením těla. 
Číst článek na Celostnimedicina.cz
Mgr. Jana Beránková

Krevní tlak a výživa

Vysoký krevní tlak postihuje značnou část dospělé populace a patří mezi významné zdravotní rizikové faktory. Preventivní i léčebné účinky má vhodná výživa. Proto se věnuje intenzivní pozornost výzkumu výživových faktorů, které by dokázaly předcházet zvýšení krevního tlaku a/nebo snižovat hypertenzi a tím i její škodlivé důsledky.
Číst článek na Celostnimedicina.cz
NAHORU